Contoh Rumusan Geografi PT3 Kajian Guna Tanah

Contoh Rumusan Geografi PT3 Kajian Guna Tanah|PANDUAN buat calon PT3 yang sedang menyiapkan laporan atau tugasan Geografi PT3 2018 berjudul kajian guna tanah di tempat kajian. Tajuk kajian guna tanah di kawasan tempat tinggal atau sekolah anda telah dipilih sebagai tugasan yang wajib dilaksanakan pada tahun 2018. Berikut dikongsikan contoh rumusan Geografi PT3 kajian guna tanah buat rujukan pelajar.

Contoh Rumusan Geografi PT3 Kajian Guna Tanah

Sedia maklum, rumusan merupakan kesimpulan secara ringkas kepada kajian yang telah dijalankan. Rumusan merupakan antara aspek penting yang wajib ada pada setiap laporan kajian.

Contoh Rumusan Geografi PT3 Kajian Guna Tanah

Berikut dikongsikan contoh rumusan Geografi PT3 berkaitan kajian guna tanah:

Kajian yang telah saya jalankan di .................. (kawasan kajian) telah memberi banyak pengetahuan dan pengalaman yang amat berguna kepada saya. Kajian ini telah membolehkan saya mengenalpasti jenis guna tanah di ..................

Selain itu, saya dapat mengenali lebih mendalam mengenai definisi dan maksud guna tanah. Melalui kajian yang dijalankan saya dapat mengetahui faktor yang menpengaruhi guna tanah di .............. (kawasan kajian).

Disamping itu, saya juga mengenalpasti dan mengetahui kesan-kesan guna tanah terhadap alam sekitar iaitu di .................. (kawasan kajian).

Hasil kajian yang telah dilakukan, saya dapat memberi cadangan atau usaha yang boleh mengatasi kesan guna tanah di ................ untuk masa depan.

Secara kesimpulannnya, marilah kita bersama-sama penduduk di sekitar ................ menjalankan dan menjaga aktiviti guna tanah dengan sebaik mungkin agar kehidupan flora dan fauna tidak terjejas dan diancam kepupusan pada masa akan datang.

Maklumat Lanjut

Untuk dapatkan nota dan panduan Geografi PT3 2018, sila rujuk artikel dibawah:

👉 Contoh Jawapan Kerja Kursus Geografi
PT3
👉 Contoh Kerangka Kasar Geografi PT3
👉 Contoh Jadual Kerja Geografi PT3
👉 Contoh Objektif Kajian Geografi PT3
👉 Contoh Kaedah Kajian Geografi PT3

Semoga perkongsian Contoh Rumusan Geografi PT3 Kajian Guna Tanah ini dijadikan panduan buat calon PT3!

No comments

Powered by Blogger.